Poradna Sušené maso


Autor: | Vloženo: 01.08.2011 000 21:15 | Témata: Poradna Sušené maso

Maso

Dobrý den, zajímalo by mě jestli je vepřové maso stejně vhodné pro růst svalů, pokud chodím do posilovny jako hovězí ? Nebo jsou vhodná všechna masa pro získání kvalitní svalové hmoty ? Děkuji a mějte se

  • 1. srpna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, vepřové maso bude vždy obsahovat více tuku než-li hovězí. Volil bych tedy spíše hovězí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Radek

      1. srpna 2011 - Radek

      a o kolik toho tuku je ve vepřovém více než v hovězím ? A kolik masa denně by se mělo sníst pro nabrání svalů při posilování 3krát týdně. Děkuji


    • Aktin.cz

      1. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu Aktin.cz

      Rozdíl v mase je vždy dán konkrétním kusem, nicméně ten poměr je cca 10%. Hovězí maso je ale celkově kvalitnější a pro budování svalové hmoty vhodnější, Nicméně bych než sušené vepřové/hovězí maso volil spíše klasickou stravu a na doplnění bílkovin nějaký proteinový syrovátkový nápoj. Pro růst svalové hmoty se doporučuje cca 1-1,5bílkovin/1kg tělesné hmotnosti


    • Radek

      1. srpna 2011 - Radek

      takže pokud měřim 178cm a vážim 73kg, tak toho masa tak 400g denně stačí ?
      Děkuji


    • Aktin.cz

      1. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu Aktin.cz

      400g masa obsahuje cca 60-80g bílkovin. To je dost málo na budování hmoty a také pro tělo dosti jednotvárné a docela zatěžující, zkuste volit i další zdroje bílkovin jako mléčné výrobky atd.


    • Radek

      1. srpna 2011 - Radek

      A jak je nejlepší úprava masa, aby zůstaly zachovány všechny výživové hodnoty ?

      Děkuji


    • Aktin.cz

      1. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu Aktin.cz

      Tepelná úprava snižuje výživové hodnoty potravin, takže by bylo nejlpší syrové, což je ale těžko stravitelné, proto se volí sušené. Pravděpodobně Vám ale nezbyde nic jiného než maso vařit nebo péct.


  • Pavel Trampota

    Pavel Trampota

    1. srpna 2011

    Co se týká sušeného masa, tak ano, jsou si velmi podobné, protože obsahují jen 1g tuku, v syrové formě je hovězí maso vhodnější, není tolik tučné.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)
    • Radek

      1. srpna 2011 - Radek

      Jak rychle je možné si udělat sám sušené maso př. hovězí v troubě ? Máte nějaký rychlý a osvědčený recept ?
      Děkuji


    • Pavel Trampota

      1. srpna 2011 - Pavel Trampota

      No sám si jej asi nevyrobíte a náklady na to by byly neúměrné, kupte si raději kvalitní proteinový koncentrát, pokud trváte na mase, tak anabolic monster beef protein na www.ptservis.cz po registraci za zajímavou cenu.. to vás vyjde určitě lépe než se pokoušet sušit maso.. navíc je velký rozdíl ve stravitelnosti.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.